Kasvutavoitteiden mukaista markkinointia

Mikä firma ioLiving on?

IoLiving lisää älykkyyttä liiketoimintaan esineiden internetin eli IoT:n avulla. Ratkaisumme mahdollistaa jatkuvan mittaustiedon seurannan havainnollisella käyttöliittymällä ajasta ja paikasta riippumatta. Nettipalvelua käytetään ammattikeittiöissä, rakennustyömailla ja maataloudessa.

”Olemme nuorehko yritys ja toimimme toistaiseksi pienellä tiimillä. Onnistuimme saamaan alkuvaiheessa muutaman asiakkaan ilman panostusta markkinointiin ja myyntiin, ja sitä kautta liiketoimintamme käyntiin.

Kuinka tienne yhtyi MicroMedian kanssa?

Vuonna 2018 totesimme, että tuotteemme on kilpailukykyinen ja sille on kysyntää. Halusimmekin siltä pohjalta skaalata liikevaihtoamme ylöspäin panostamalla markkinointiin ja myyntiin.

Tiimimme on vahvasti teknologiataustainen, joten tarvitsimme apua. Päädyimme tukeutumaan MicroMediaan, koska heillä on pitkä kokemus b-to-b-markkinoinnista ja heiltä löytyy kompetenssia koko rintaman leveydeltä – graafisesta suunnittelusta ja sisällöntuottamisesta digimarkkinointiin ja niin edelleen.

Missä MicroMedia on auttanut teitä?

MicroMedian avustukselle laadimme markkinointistrategian, jossa kävimme läpi kilpailuetumme ja määritimme positiomme. Omin voimin emme varmasti olisi pystyneet kiteyttämään näitä yhtä nopeasti. Tämän jälkeen päivitimme perusasiat: nettisivuston, logon, muun graafisen ilmeen, esittelymateriaalin ja case study -pohjan.

Asioiden hoitaminen on kaiken kaikkiaan nyt helpompaa, kun asiat kulkevat Petrin ja Niklaksen kautta. Liiketoimintaymmärryksensä kautta he ovat pystyneet hyvin neuvomaan ja ohjaamaan meitä, mitä viestinnässä kannattaa tuoda esille. Pakko myöntää, että olemme olleet aiemmin liiankin vaatimattomia.

Missä MicroMedia on erityisen hyvä?

Olemme olleet tyytyväisiä kaikkeen mitä MicroMedia on meille toteuttanut. Asiakkailta ja ulkopuolisilta on tullut myös palautetta, että hyvältä näyttää!

Laaja-alaisuus on selkeä MicroMedian vahvuus, koko markkinoinnin kirjo on mukana tarjoomassa kohderyhmien poimimisesta kampanjoihin ja soittoihin. Positiivisena yllätyksenä tuli nopeus – onnistuimme pysymään todella tiukassa aikataulussa. Selkeästi ei oltu ensimmäistä kertaa tekemässä tällaista hommaa.

Suosittelisitko?

Ilman muuta voin suositella varsinkin meidän tyyppiselle yritykselle.  MicroMedian slogan – Myyntitavoitteista johdettua markkinointia – on osuva: meidän tyyppinen yritys tarvitsee myyntitavoitteiden mukaan kohdennettua markkinointia, ja se on juuri MicroMedian erityinen vahvuus omien asiakasrekistereidenkin takia. Hintakin on kohtuullinen suhteessa panokseen.

Joona Kapanen, MicroMedia:

”IoLivingin myynnilliset kasvutavoitteet vaikuttivat voimakkaasti työn suunnitteluun. Kun ymmärsimme tavoitteet liiketoiminnan näkökulmasta, pystyimme sparraamaan kokemuksemme avulla, mistä kasvupotentiaali parhaiten löytyy – kannattaako esimerkiksi hakea suoraa kauppaa vai jälleenmyyjiä.

Ilme laitettiin ensi töiksi kuntoon. Sen sivutuotteena syntyi graafinen elementti, joka päätettiin viedä mukaan kaikkiin materiaaleihin. Se on minusta hyvä esimerkki, että me MicroMediassa emme tyydy tekemään vain sovittuja asioita, vaan sen ohella syntyy usein uusia hyödyllisiä juttuja.”

Haluatko kuulla lisää?
Ota yhteyttä

Lisätiedot

IoLiving

Matti Verkasalo
CEO
+358 40 821 5546

MicroMedia Oy

Joona Kapanen
Account Director
+358 44 0220689